Call us

Heilige Familie | Over ons

Blijf op de hoogte van onze activiteiten, festiviteiten en uitstapjes en beleef ze mee vanop de eerste rij. Zorg ervoor dat je niks mist en bekijk regelmatig onze pagina "in de kijker".
in de kijker

Met zorg verbonden binnen Conecto

Als voorziening binnen Conecto vzw dragen wij de algemene Conecto-visie uit.
Zo zijn wij in liefde, verantwoordelijkheid en creativiteit met zorg verbonden met onze bewoners, onze collega’s en onze organisatie.
lees meer over onze visie

Blik op onze geschiedenis

Beginjaren tot Vives

In 1900 kwam de oude pastorij van Kieldrecht vrij. De toenmalige priester, E.H. De Wolf stelde aan de familie d ’Arenberg voor deze oude pastorij te herstellen en te vergroten om er een hospice op te richten. Enkele jaren later slaagde E.H. Roggeman er in om deze pastorij en omliggende gronden op te kopen en een nieuwe vleugel te laten bouwen.

In september 1913 konden 3 zusters van de congregatie “Zusters van de Onbevlekte Ontvangenis” (Apostolinnen) uit Gent, Moeder Alexis, Zr. Pelagie en Zr. Perpetua, aan hun werk van dienstvaardigheid voor de omliggende gebruikers beginnen.

In 1987 besliste de congregatie om beroep te doen op enkele leken voor het beheer van de rusthuizen. Dit resulteerde in de stichting van de vzw: Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive (Gent) en Heilige Familie (Kieldrecht). Vives werd de nieuwe naam voor de vzw in 2003

In 2000 diende de vzw haar zorgstrategisch plan in, met het oog op het realiseren van een nieuwbouw- en uitbreidingsplannen. Deze nieuwbouw werd geopend 21 januari 2009.
Op 4 november 2014 werd een extra tweede verdieping geopend, waardoor er een uitbreiding van 20 kamers mogelijk werd.

Sinds 16 maart 2018 kregen we de seniorenwoningen (voorheen OCMW) gelegen in de Tuinwijkstraat, in beheer. Hiermee willen we nog meer tegemoet te komen aan de noden van onze oudere populatie van Kieldrecht en omgeving.

Conecto

De Vives vzw werkte al jarenlang heel nauw samen met Woonzorgcentrum Ter Hovingen uit Gentbrugge. Eind 2017 ontstond de wens om de samenwerking compleet te maken en ook de juridische structuren en bestuursinstanties van beide organisaties met elkaar te laten versmelten. Zo ontstond op 25 april 2018 één nieuwe vzw, genaamd: Conecto vzw.

Met Conecto vzw - wat zoveel betekent als “ik verbind” - willen we al onze instellingen met zorg omarmen. Zo blijven we - de rijke en zorgzame tradities van het gezamenlijke verleden getrouw - letterlijk en figuurlijk door de zorg verbonden.

Conecto vzw investeert voortdurend, zowel in mensen, in infrastructuur als in gebouwen. Vandaag staat Conecto vzw voor een gedreven organisatie met in totaal 359 woongelegenheden, 11 kortverblijven, 5 wooneenheden voor herstelverblijf, 65 wooneenheden Groep van Assistentiewoningen en 15 aanleunwoningen. Binnen onze organisatie worden meer dan 320 personeelsleden tewerkges

download hier onze folder

Getuigenissen

Ik vind het hier prima op alle gebied, ik heb geen klagen!

Suzanne - bewoonster

Wij zijn hier content, we voelen ons hier thuis.

Jeanne en Gilbert - bewoners

Het is hier net een vijfsterrenhotel, het eten is lekker en de zorg is heel goed

Lea - bewoonster


edit afsluiten