Call us

OLV-ter-Rive | Nieuwe bewoners

Opname nieuwe bewoners

Opnameprocedure en inschrijvingen

Het kortverblijf is bedoeld voor valide en zorgbehoevende ouderen die tijdelijk een revaliderende omgeving nodig hebben of even tot rust willen komen. De algemene doelstelling is een terugkeer naar huis faciliteren na een tijdelijke opname.
Maar kortverblijf kan ook de zorg even overnemen zodat de verzorgende familie even op adem kan komen. (flyer kortverblijf)

De minimumperiode voor een opname bedraagt 7 dagen, de maximumperiode 60 opeenvolgende dagen, met een maximum van 90 dagen per kalenderjaar.

Is naar huis gaan niet meer mogelijk? Dan kan een opname in het woonzorgcentrum de volgende stap zijn. 
Klik hier voor onze folder met meer info.

Hoe inschrijven?

Indien je jezelf of een familielid wenst in te schrijven, vragen wij om persoonlijk langs te komen op afspraak. Zo kunnen we voldoende tijd vrijmaken voor jou en/of je familie. Indien mogelijk vul je het document “vraag tot opname” zo volledig mogelijk in en breng je dit mee, samen met een kleefzegel van de mutualiteit en de identiteitskaart van de toekomstige bewoner en een recente katz-schaal. (ingevuld door verpleegkundige of arts)

Dienst opname en bewonerszorg

De dienst opname en bewonerszorg helpt je graag verder om kennis te maken met onze voorziening. Heb je vragen rond opname en onthaal van nieuwe bewoners, sociale en financiële vragen, alsook ombudsdienst? Wij werken bij voorkeur met open deur. Wil je toch voldoende tijd om uw vragen beantwoord te zien? Maak vrijblijvend een afspraak.

Contactgegevens

Anja Petereyns 

Mail: socialedienst@olvterrive.be

Tel: 09 2674840

Bereikbaar: maandag tot vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur.
edit afsluiten