Call us

OLV-ter-Rive | Over ons

Blijf op de hoogte van onze activiteiten, festiviteiten en uitstapjes en beleef ze mee vanop de eerste rij. Zorg ervoor dat je niks mist en bekijk regelmatig onze pagina "in de kijker".
in de kijker

Met zorg verbonden binnen Conecto

Als voorziening binnen Conecto vzw dragen wij de algemene Conecto-visie uit.
Zo zijn wij in liefde, verantwoordelijkheid en creativiteit met zorg verbonden met onze bewoners, onze collega’s en onze organisatie.
lees meer over onze visie

Blik op onze geschiedenis

Grondleggers: zusters Apostolinnen

Voor het ontstaan van Zorgresidentie Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive moeten we terugkeren tot in de 17de eeuw, waar een aantal vrome meisjes (Christelijke dochters) zich verenigden en zichzelf uitriepen tot Apostolinnen. Deze zusters maakten echter geen deel uit van een erkende christelijke congregatie en werden daarom in de volksmond ‘kwezels’ genoemd.

Zo’n 100 jaar later schonk de toenmalige bisschop van Gent, Philippe van der Nood, de Apostolinnen een gebouw aan de Sint-Pietersnieuwstraat. Hier richtten ze een school op en stichtten er nadien een verblijf voor bejaarde dames aan toe.
Als gevolg van de Franse Revolutie werden alle christelijke gemeenschappen afschaft in 1794, waaronder ook die van de Apostolinnen. In oktober 1806 werden de zusters Apostolinnen echter opnieuw eigenaar van het gebouw.

Ongeveer een eeuw later, in 1913,  werd ook in Kieldrecht gestart met een hospice dat evolueerde naar een rusthuis voor 49 bewoners. De zusters zorgden voor de uitbating van beide initiatieven tot en met 1987, waarna het beheer van de rusthuizen waargenomen werd door enkele leken. Dit leidde tot de oprichting van de vzw Rusthuizen Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive (Gent) en Heilige Familie (Beveren-Kieldrecht) op 27 juni 1987.

In 1999 werd serviceresidentie Rozendael overgenomen en in november 2000 werd de naam vzw Rusthuizen Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive en Heilige Familie veranderd in Vives vzw.

Conecto

Sinds 2002 kwam er een sterke samenwerking tussen de instellingen van Vives vzw en Ter Hovingen vzw. De samenwerking werd jaar na jaar intenser. Eind 2017 ontstond de wens om de samenwerking compleet te maken en ook de juridische structuren en bestuursinstanties van beide organisaties met elkaar te laten versmelten. Zo ontstond op 25 april 2018 één nieuwe vzw, genaamd Conecto vzw.

Conecto vzw investeert voortdurend, zowel in mensen, in infrastructuur als in gebouwen. Vandaag staat Conecto vzw voor een gedreven organisatie met in totaal 410 woongelegenheden. Binnen onze organisatie worden meer dan 320 personeelsleden tewerkgesteld.

Getuigenissen

Na bewogen weken dat mijn mama in het ziekenhuis verbleef, besloten we met de familie om haar niet meer alleen thuis te laten wonen.

Ik had na een eerste bezoekje aan jullie zorgresidentie het gevoel dat dit wel een goed plekje kon worden voor mijn mama. Haar achterlaten was niet evident maar ik vertrouwde er al snel op dat ze bij jullie in goede handen zou zijn. Proficiat voor jullie inzet, iedere dag en nacht opnieuw.

We zagen een totaalpakket aan goede zorgen voor iedere bewoner op maat.
Dank jullie wel allemaal!

- Familie

k wil toch even iets benadrukken na het kortverblijf van mijn mama. Een echt gewaardeerde DANK voor jullie warm menselijke zorg.

De verpleegkundigen en zorgkundigen die ik er ontmoette waren stuk voor stuk bekwame, competente mensen met een hart en veel liefde voor de ouderen. Ik werd er als familie op een fijne manier onthaald en ook begeleid. Iedere avond ging ik met een gerust hart naar huis: hier is ze goed!

Ik wist dit al, maar het is nog eens bevestigd: in Ter Rive is het goed en mag elke oudere tot zijn of haar recht komen!

Familie - Familie

Heerlijk verblijven in ter Rive

Tester2 - tester

Naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder, Joanna Crabbe, zou ik jullie allen hartelijk willen bedanken voor de goede zorgen.
Het is uitzonderlijk hoe mijn moeder opgevangen en verzorgd werd door jullie allen.
Mijn dank gaat vooral uit naar het verplegend personeel die dag en nacht mijn moeder bijgestaan hebben.
Ook dank aan alle mensen die ervoor gezorgd hebben dat moeder zich thuis voelde in jullie midden.
Ik vergeet natuurlijk in mijn dan wel iemand, dus ik ga me niet aan een lijstje wagen.
Vergeet ook de huisdokter en Lies niet, die de moeilijke taak hadden mij te informeren over de laatste uren van moeder's rijke leven.
Ik dank jullie allen uit het diepste van mijn hart!!

familie mevrouw Crabbe -


edit afsluiten